Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 150-200 ml növényi tejszín (rizstejszín/zabtejszín/szójatejszín)
  • fűszerek
  • tökmag (héj nélküli)

Egy fej hagymát felkockázunk, üvegesre pirítunk kevés kókuszzsíron, és megszórjuk pár kanál édesítővel. A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk és az edénybe tesszük a hagyma mellé. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízesítjük. Nekem ez vált be: csapott kis kanál gyömbérpor, sok-sok bors, himalája só és végezetül egy kevés chili por. Miután puhára főtt a sütőtök, összeturmixoljuk és hozzáöntjük a növényi tejszínt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, fűszerezzük még. Tálaláskor érdemes megszórni pirított tökmaggal. Nagyon finom, édes-pikáns étel, nálunk nagy kedvenc lett. : )