Hozzávalók:
- 1 tömb natúr tofu (300g)
- 2 dl szójatejföl
- 3 db kaliforniai paprika
Ez egy végtelenül egyszerű és ráadásul még gyors recept is.
Mossuk meg és vágjuk félbe a paprikákat, majd vágjuk ki a magjait. Ezután tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percig. Ezalatt készítsük el a tölteléket: a tofut villával törjük össze és keverjük össze kevés szójatejföllel (1-2 dl). Ha van aprítónk, érdemes használni, krémesebb állagot érünk el vele. Ezután fűszerezzük ízlés szerint. Én himalája sót, borsot + egy “sajt és túró” nevű fűszerkeveréket használtam. A következőket tartalmazta: petrezselyem, fokhagyma, curry, zeller, római kömény, mustármag. 15 perc után vegyük ki a paprikákat és töltsük meg a tofus krémmel. Süssük még további 5 percig, míg átmelegszik a töltelék. Tehát mindössze 20 perc sütést és pár perc előkészületet igényel, a végeredmény pedig nagyon finom. 🙂
További receptekért IDE KATTINTVA tudsz feliratkozni.