Hozzávalók:
- 1 nagy db főzőtök
- csicseriborsó liszt
- 1 db hagyma
- szójatejfölös habarás (szójatejföl és hajdinaliszt)
Korábban sosem voltam oda a fasírtokért, de mióta megismerkedtem a növényi változatokkal, nem bírok betelni velük. Rengeteg változat van, és egytől egyig nagyon finomak. Én most tököset készítettem. (A későbbiekben még feltöltök gabonakolbászos és répás zabfasírt receptet.)
A tököt felvágjuk, hogy könnyebben le tudjuk reszelni. A reszeléket elfelezzük. Egyik feléből fasírtot, másik feléből tökös krémet fogunk készíteni. A tökkrém eredetileg tökfőzeléknek indult, de végül olyan sűrű lett, hogy inkább így neveztem el. : )
Tökrém: Felkockázzuk a hagymát, és egy serpenyőben megpároljuk a tökreszelékkel együtt. Közben fűszerezzük mindenfélével. Én sót, borsot, kurkumát, ételízesítőt, pirospaprikát, petrezselymet, fokhagymaport adtam hozzá. Miután megpuhult a tök és a hagyma is, behabartam. A habaráshoz csak összekeverünk pár kanál hajdinalisztet szójatejföllel.
Fasírt: A tökreszelék másik felét egy nagy tálba helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kedvünk szerint, majd adjunk hozzá 4-5 evőkanál csicseriborsó lisztet. Én megszórtam friss petrezselyemmel is. Kézzel összekeverjük. Igazából érzésre adagoltam a hozzávalókat. A lényeg, hogy keverés után látni fogod, mennyire folyós vagy nedves még a massza. Amennyiben az, adj még hozzá csicserilisztet. Tulajdonképpen az sem gond, ha nem sikerül gyurmázható fasírtot alkotnunk, mert amint bekerül a forró olajba, szépen összesül, és nem fog szétesni. (Ha túl puha a massza, 2 kanál segítségével helyezem az olajba.) Pirulásig sütjük mindkét oldalát. Váljék egészségedre! : )
További receptekért IDE KATTINTVA tudsz feliratkozni.
Én mártásokhoz, habaráshoz hajdinalisztet szeretek használni, de természetesen más lisztet is választhatsz.