Hozzávalók:
- 1 liter paradicsomlé
- 6-7 darab paprika
- 200 g szójagranulátum (1 csomag)
- pirospaprika
- 2 darab hagyma
- 1 csomag barna rizs
- pár kanál csicseriborsó liszt
Az egyik kockára vágott hagymát kókuszolajon megpirítjuk, leöntjük paradicsomlével, kedvünkre ízesítjük, édesítjük, s hagyjuk főni. A szójagranulátumot fél óráig főzzük sós vízben, majd leszűrve róla a vizet, összegyúrjuk a rizzsel, a másik kockára vágott hagymával, pirospaprikával, s ízesítjük. Ekkor megszórjuk 4-5 kanál csicseriborsó liszttel, ami segít összefogni a masszát. Gyúrjunk még rajta egyet, hogy mindenhova jusson a csicseri lisztből, majd tömködjük meg a paprikákat. A paradicsomlében körülbelül 1 óráig főzzük, s tálaljuk. A cipó receptjét itt találod.