Hozzávalók:
- 3 db krumpli (közepes nagyságú)
- 4 ek csicseriborsó liszt
- 1 db lilahagyma
Töltelék opcionális, jelen esetben:
- 2 db reszelt szójavirsli
- 40 g reszelt növényi sajt
- 2-3 ek cukormentes kecsap
A burgonyákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát, majd fűszerezzük, sózzuk ízlés szerint. A csicseriborsó lisztet elkeverjük kevéske vízzel, nagyjából palacsinta tészta állagúra. Ez fogja összetartani a krumplis masszánkat. Keverjük hát a lereszelt krumplihalom közé, majd símitsuk el egy tepsin (sütőpapíron). Tegyük a sütőbe, s süssük 35 percig 180 fokon. Közben dinszteljük meg a lereszelt szójavirslit, majd adjuk hozzá a kecsapot és keverjük el. 35 perc elteltével vegyük ki a krumpli “lapunkat” és óvatosan szedjük le róla a sütőpapírt. Kissé össze fognak ragadni és meleg is lesz a lapunk, de egy kis türelemmel szépen levarázsolhatjuk. Ezután oszlassuk szét a tölteléket a lapon, majd tekerjük fel (nem fog törni). Visszatehetjük a sütőbe még 5-10 percig, hogy összemelegedjen a töltelék. Pillanatok alatt el fog fogyni, ha éhesen látunk neki, akár 1 személy is fel tudja falni. : ) Nagyon finom, kivűl enyhén ropogós, belül nagyon puha, és a legjobb, hogy kedvünkre ízesíthetjük a krumplis lapot (pl. medvehagymával, spenóttal, stb.), és a tölteléket is többféleképpen variálhatjuk.