Hozzávalók:
- fél kelkáposzta/ ~300 g sóskalevél
- 1-2 db póréhagyma
- ~400 g zöldborsó
- kevés zabtejszín (elhagyható)
Egyik kedvenc levesem, nagyon szeretem az ízét. A póréhagymát megpirítjuk kevés kókuszolajon, majd beletesszük a felvagdosott káposztát, és a borsót, s felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Megfőzzük. Ha sóskával készítjük, akkor később tegyük bele a leveleket, miután már megfőtt a borsó és a hagyma, mert igazából nem kell főzni a leveleket. Ezután turmixban, vagy botmixerrel krémesítjük. Csupán sóval és borssal ízesítettem. A tejszín igazából elhagyható, de ha szeretnénk, keverjük bele turmixolás közben.
Tipp: Ha túl “meztelennek” találjuk így a levest, beleszórhatunk kölesgolyókat (kenyérkockák helyett ).